Societat

Un projecte científic estudiarà com millorar amb l'alimentació els problemes visuals dels 140 catalans afectats de fenilcetonúria

CATALUNYA

El servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona desenvoluparà un projecte científic destinat a estudiar com es poden millorar a través de l'alimentació els problemes visuals dels 140 pacients de fenilcetonúria que són tractats en aquest centre sanitari. La fenilcetonúria és una malaltia metabòlica poc coneguda que si no es diagnostica de forma ràpida en el moment del naixement pot provocar un retard mental irreversible. Actualment, la detecció precoç permet evitar aquest problema a través d'una dieta restringida en aminoàcids essencials. Tot i així, els afectats tenen problemes visuals. L'estudi que s'impulsarà té com a finalitat introduir canvis dietètics que permetin reduir aquestes deficiències visuals. El projecte és impulsat per la Fundació Sant Joan de Déu i rebrà una aportació de 60.000 euros de Caixa Manresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.