Societat

Xavier Vilaró ratifica la seva versió sobre els incidents durant la celebració de l'Eurocopa

Successos

Una investigació privada encarregada pel grup municipal del PP assegura que l’origen de la lesió del cap de la Guàrdia Urbana no és l’impacte d’una pilota de goma dels Mossos d’Esquadra. L’informe de l’agència de detectius també detalla que la lesió no es va produir ni a la plaça d’Espanya ni a l’hora de la càrrega policial, sinó molt abans.

Davant d’aquesta informació que contradiu la versió oficial sobre la lesió de l’intendent major Xavier Vilaró, ingressat des del 30 de juny a l’Hospital del Mar, l’Ajuntament va negar rotundament que el cap de la Guàrdia Urbana mentís. La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, també va anunciar que el consistori i el mateix Vilaró es querellaran contra els mitjans de comunicació i les fonts que acusen el cap de la Guàrdia Urbana de no dir la veritat.

Ahir a la tarda, Vilaró va decidir declarar davant els Mossos i va sostenir que l’origen de la lesió va ser l’impacte d’una pilota de goma. Malgrat la declaració del cap de la Guàrdia Urbana, fonts extraoficials dels Mossos van ratificar els dubtes que genera la versió de Vilaró per “la gran quantitat de punts foscos que hi ha”. No obstant això, van confirmar que Vilaró va estar en contacte telefònic amb els comandaments del cos i que se’l va veure a la plaça d’Espanya cap a les dues de la matinada.

Contradiccions
Per la seva part, fonts del PP van explicar que van decidir encarregar la investigació privada davant els punts foscos, les contradiccions i la falta d’informació sobre el cas. Oficialment, no es va informar de l’hospitalització de l’intendent major fins al cap de cinc dies. Però no va ser fins dimecres que es va ratificar la versió de la bala de goma.

Les reaccions polítiques i ciutadanes a la investigació privada no es van fer esperar. Els grups de l’oposició van anunciar que exigiran responsabilitats si es confirma que es va mentir sobre l’origen de la lesió. La Federació d’Associacions de Veïns va reclamar la compareixença de l’alcalde per aclarir el cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera