Societat

La península del Yucatán es prepara per rebre l'huracà 'Dean', de màxima categoria

Els més de 7.000 turistes espanyols que hi ha a Cancún, a la península mexicana del Yucatán, no seran evacuats per la imminent arribada de l'huracà Dean, ja que les autoritats d'aquell país no preveuen que el temporal afecti directament la zona turística. El ministre d'Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, va assegurar ahir que la situació està "sota control" i que el Dean colpejarà lluny de la zona turística del Yucatán i afectarà sobretot zones no poblades a partir de les pròximes hores.

Tot i aquesta aparent tranquil·litat, ahir les agències de viatges espanyoles van cancel·lar tots els vols cap a aquesta destinació i els milers de turistes que havien contractat un viatge el van haver de canviar per un altre destí o els van retornar els diners. Molts turistes van saber que s'havien cancel·lat els seus vols a l'aeroport mateix.

Canvi de destí turístic
Segons el director general del majorista de tour operadors al Carib, Ruperto Donat, el 80% dels afectats van acceptar canviar el destí per algun altre punt del Carib, en especial Cuba i la República Dominicana.

El Dean, un huracà de categoria 5, la màxima en l'escala d'intensitat Saffir-Simpson (que preveu vents de més de 250 quilòmetres per hora), es preveu que provocarà inundacions molt greus i destrosses per allà on passi. De moment, però, al seu pas per Jamaica no ha provocat cap víctima mortal. L'huracà es desplaçava ahir cap a la zona del Yucatán, on estava previst que arribés aquest matí per anar-se'n després cap al golf de Mèxic més debilitat.

L'amenaça que el Dean afecti Houston, a l'Estat de Texas, ha obligat les autoritats de la NASA a avançar el retorn del transbordador espacial Endeavour. Els set astronautes que viatgen a la nau, i que han acabat amb èxit la seva missió, es van preparar ahir per avançar per avui l'aterratge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.