Societat

El Tour 2009 farà escala a Barcelona

Ciclisme

Era una antiga aspiració i sembla que aviat podrà fer-se realitat, perquè a falta d’uns petits serrells l’organització del Tour de França i l’Ajuntament de Barcelona tenen pactat que el 2009 una etapa de la ronda francesa acabi a la capital catalana.


Segons avançava ahir El 9, la data més probable perquè la cursa per etapes més important del calendari ciclista faci escala a Barcelona és la del dissabte 11 de juliol, després d’una maratoniana etapa de 250 quilòmetres amb sortida des de Perpinyà. En qualsevol cas el recorregut definitiu del Tour 2009 serà fet públic per Christian Prudhomme, director de la prova, el pròxim 22 d’octubre a París, tot i que el consistori barceloní té previst revelar abans els detalls un cop es tanqui l’acord.
 

Barcelona desitja acollir un esdeveniment tan mediàtic com la ronda francesa, però no a qualsevol preu, i per això hi ha una condició: que l’etapa arribi en un cap de setmana per interferir en el trànsit el mínim possible.
 

Ahir, l’alcalde, Jordi Hereu, va manifestar en una entrevista a TV3 que aquest “és un procés que ens fa molta il·lusió, tot i que l’acord no està encara tancat. La negociació no ha estat fàcil. L’estratègia de Barcelona és concentrar esdeveniments internacionals esportius, com el Tour, la Marató o la Barcelona World Race, que serveixen per a la projecció de la ciutat”.
 

L’última vegada que el Tour va arribar a Barcelona va ser fa 43 anys, en una etapa de 223 km entre Ax-les-Thermes i Montjuïc. Aleshores José Pérez Francés, un càntabre i català d’adopció, va culminar una gesta guanyant en solitari. Anys abans, el 1957, la ronda francesa també havia visitat Barcelona, amb una etapa dividida en dos sectors. El segon dels quals, en una crono a Montjuïc, el va guanyar el mític Anquetil.


D’altra banda, el ministre de Turisme d’Andorra, Juli Minoves, va confirmar que el seu país també tindrà una etapa del Tour 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.