Societat

El Camp de l'Arpa de Barcelona acollirà habitatge protegit, una escola bressol i un aparcament

Urbanisme

El Camp de l'Arpa tindrà un espai de zona verda unitari de més de 5.000 metres quadrats, 104 habitatges protegits i una escola bressol que s'obrirà per el curs 2010-2011, segons ha explicat el quart tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica de Barcelona, Jordi William Carnes.

També s'hi farà un aparcament amb 290 places, que es començarà a construir aquest estiu. La comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verd aquest dimecres a l'aprovació inicial de la modificació del Pla general metropolità en els terrenys de l'avinguda Meridiana, entre els carrers Nació, Degà Bahí, Trinxant i Tomàs Padró, per dur a terme aquesta transformació.

La comissió de govern també ha acordat adquirir tres finques situades al carrer Bailén, els números 225, 227 i 229-231, per construir-hi un centre d'educació Infantil i de Primària, una escola bressol i pistes esportives que donaran servei al barri del Camp del Grassot i a la Vila de Gràcia. Per altra banda, s'ha donat el vist i plau al pla especial urbanístic que preveu construir una escola bressol amb poliesportiu al carrer Neptú, 6-12, que formarà part del conjunt docent del CEIP Josep Maria Jujol i l'IES Vila de Gràcia, que també podran fer ús del poliesportiu que es construirà.

Disseny Hub a la plaça de les Glòries
També s'ha donat l'aprovació definitiva al projecte executiu de l'edifici Disseny Hub Barcelona, que tindrà una superfície construïda de 29.352 metres quadrats en el solar que tanca la plaça de les Glòries per la banda sud-oest. El solar està delimitat pel carrer d'Àlaba, l'avinguda Meridiana, la plaça de les Glòries i el carrer Badajoz. Aquest edifici es desenvoluparà sota rasant per alliberar el màxim d'espai públic en superfície.

L'organització serà homogènia i neutra per permetre el màxim de flexibilitat funcional. A les plantes sota rasant s'allotjaran les grans sales d'exposició, l'àrea d'investigació i ensenyament i la sala d'actes. La part aèria de l'edifici conformarà un voladís sobre la plaça i allotjarà el vestíbul, el restaurant, la botiga, sales d'exposicions, oficines i altres serveis complementaris. Es preveu que les obres durin 32 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.