Societat

Un avió israelià aterra d'emergència sense ferits al Prat

Un avió de la companyia israeliana El Al, amb 136 passatgers a bord, ha realitzat avui un aterratge forçós a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat), d'on s'havia enlairat dues hores abans, en adonar-se el comandant de la nau d'un problema tècnic a les ales, sense que s'hagin produït ferits.

Fonts de l'aeroport de Barcelona i de la companyia El-Al han informat que cap a les 14.45 hores, unes dues hores després d'enlairar-se, l'avió, un Charly 32 amb destinació a Tel Aviv, ha tornat a l'aeroport barceloní per efectuar un aterratge forçós, després de buidar tota la seva càrrega de combustible.

Els 136 passatgers que viatjaven a l'avió no han patit danys. El vol ELY394 havia sortit de Barcelona amb destinació a Tel Aviv cap a les 12.26 hores, però ha hagut d'interrompre el trajecte quan el comandant ha comprovat la impossibilitat de desplegar els flaps (parts mòbils) de les ales.

L'aeroport barceloní ha activat, tal com estableix el protocol d'emergències, un dispositiu de bombers i ambulàncies per a l'aterratge forçós, si bé finalment no ha hagut de ser atès cap dels viatgers.

De la seva banda, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat a les 14.10 hores la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, Procicat, per l'avaria d'aquest avió, encara que, després de l'aterratge, s'ha desactivat cap a les 14.58 hores. Fonts d'El-Al han indicat que de moment es desconeix l'origen de l'avaria, que s'està investigant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.