Societat

Nova vaga de mestres amb divisió sindical

Educació

Professors i estudiants de l'ensenyament públic han aturat l'activitat escolar aquest dijous per protestar contra la llei d'educació de Catalunya (LEC), que va entrar a tràmit parlamentari aquest dimecres a la tarda. A diferència de la convocatòria del 14 de febrer, s'espera que l'aturada no tingui un seguiment tan massiu, ja que hi ha divisió entre els sindicats.  USTEC-STES, el sindicat majoritari, ASPEC-SPS i CGT són els convocants de la vaga, mentre que CCOO i UGT se n'han desmarcat. De moment, el conseller Ernest Maragall, en declaracions a RAC 1, ha qualificat la vaga "de fracàs" i ha xifrat en un 14,45% el seguiment de l'aturada.

La portaveu d'USTEC-STES, Rosa Cañadell, ha previst que la vaga tindrà una gran participació, però que les dades seran inferiors a les de la vaga del 14 de febrer, que va ser d'un 39% en el cas dels instituts i d'un 63% en el cas dels centres de primària, segons les dades del departament d'Educació, ja que en aquesta ocasió els sindicats estan dividits.

Afavoreix la concertada
Els sindicats convocants afirmen que la reforma legislativa "margina l'escola pública en favor de la concertada", sense aportar solucions a problemes de pressupost i massificació.

Segons Cañadell, la llei consolida una doble xarxa escolar, amb centres públics i privats concertats, i genera "una fractura social entre l'alumnat". La portaveu del sindicat majoritari de l'educació critica que la llei no aporti cap solució als problemes plantejats des dels centres, com són la massificació de les aules i la falta de recursos econòmics per enfortir eines de suport, com les aules d'acollida.

Mestres dividits
Tots els sindicats i associacions de l'ensenyament públic coincideixen a rebutjar l'actual projecte de reforma educativa de la conselleria d'Ernest Maragall, però no s'han posat d'acord a l'hora de decidir el tipus de mobilitzacions. Així, un grup de sindicats, entre els quals hi ha USTEC, majoritari al sector, fan vaga aquest dijous, i la resta faran una manifestació d'aquí dues setmanes.

És el cas de CCOO, UGT, AJEC, FAPAC i FAPAES, sindicats que es manifestaran contra la LEC el diumenge dia 30 de novembre. La principal manifestació serà a les dotze del migdia a la plaça Universitat de Barcelona, però també n'hi haurà a Girona, Lleida i Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró

Veïns del bloc de la Creueta temen que el nou propietari els obligui a marxar

girona
serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

Igualada
urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Barcelona
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona
societat

Top Manta idea dues samarretes inspirades amb el Barça per ajudar als manters

Barcelona