Societat

Barcelona serà la seu del Consorci Internacional del Genoma del Càncer

Barcelona serà la seu de l'Estat espanyol del Consorci Internacional del Genoma del Càncer (ICGC), format per vuit països per investigar la seqüència genòmica del càncer, segons han acordat avui el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la ministra de Ciència i Innovació, Carmen Garmendia.

El ICGC ha assignat a cada país l'estudi d'un tipus concret de càncer, que en el cas del centre de barcelona serà la leucèmia linfocítica crònica, el tipus més comú de leucèmia en adults en els països occidentals i que, en general, no té curació amb les teràpies actuals.

El projecte serà portat a terme pel doctor Elías Camp de l'Hospital Cliníc de Barcelona i suposarà una inversió de 15 milions d'euros. La ubicació exacta del laboratori de seqüenciació genòmica encara es desconeix. 

El Consorci Internacional del Genoma del Càncer pretén identificar en cinc anys les alteracions genòmiques dels 50 tipus de càncer més comuns.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.