Societat

Barcelona aprova la gratuïtat del transport públic per als menors de 12 anys

El ple municipal aprovarà aquest divendres amb els vots de tots els grups la proposició de CiU de crear la T-Infant, un títol de transport públic integrat i gratuït per a menors de 12 anys que vol afavorir l'estalvi de les famílies i fomentar l'ús dels transports públics. El text consensuat a partir de la proposta convergent acorda demanar a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que aprofiti la negociació del contracte programa 2008-2012 que ha començat ara per crear la T-Infant i per revisar les condicions de la T-Familiar i la T-Jove.

La proposta defensa la necessitat que tant Barcelona com els municipis de l'àrea metropolitana "disposin d'unes tarifes de transport públic responsables socialment i coherents amb els models de tarifació que responguin a les necessitats actuals". En paral·lel a aquesta demanda, també es portarà a terme una campanya per promoure entre les famílies l'ús del transport públic per portar els nens a l'escola.

La regidora de Mobilitat, Assumpta Escarp, va destacar ahir el consens polític assolit i va defensar la necessitat que la nova targeta integri tots els municipis metropolitans per no crear greuges comparatius. La previsió és que la T-Infant pugui ser una realitat cap al 2010 i farà que l'ATM deixi de recaptar entre 8 i 13 milions d'euros a l'any.

Avui també s'aprovarà, amb el suport del bipartit, una proposició presentada per ERC perquè en aquest mandat es construeixin dos ecobarris a Barcelona. El primer es farà al barri de Vallbona, on hi ha previst construir uns 1.800 habitatges. L'ecobarri busca "el màxim nivell d'autosuficiència possible" i defensa la necessitat de fer una gestió sostenible de l'aigua, l'energia i els residus. El segon barri a reformar el decidirà el bipartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.