Societat

La UOC crea un centre de recerca i innovació en formació virtual a distància

Universitats

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha inaugurat aquest divendres l'eLearn Center, el primer centre en innovació i recerca en aprenentatge virtual i formació a distància de l'Estat espanyol i un dels pocs que hi ha a Europa. El nou centre s'especialitzarà en l'anàlisi de l'ús de les tecnologies per a l'aprenentatge i la formació a través d'internet i farà especial èmfasi en l'ensenyament superior i la formació contínua. La rectora de la UOC, Imma Tubella, ha recordat en declaracions a l'ACN que les universitats ja no tenen "el monopoli del coneixement", que aquest "s'ha socialitzat" i que per això el paper de les institucions universitàries ha canviat.

"Ni a nivell nacional, ni a nivell estatal ni a nivell internacional no hi havia cap experiència de com organitzar l'any 1994 una universitat a distància per internet", ha recordat Tubella abans d'explicar que el nou centre aprofita "tot l'esforç de recerca i innovació" que es va fer quinze anys enrere "per construir el model UOC".

Dirigit per la vicerectora d'Innovació de la UOC, Begoña Gros, l'eLearn Center està format per grups estables d'investigació i més de trenta professors que duran a terme projectes d'innovació i investigació entorn de tres línies bàsiques: processos d'ensenyament i aprenentatge, organització i gestió de la formació a distància i recursos tecnològics per a l'aprenentatge virtual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.