Societat

Rases contra la crisi

“Més inversió que mai”, es vanta l’alcalde Jordi Hereu a l’hora de valorar el pressupost municipal per a l’any 2009 que demà aprovarà el plenari de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori es proposa lluitar contra la crisi augmentant la inversió sobretot en l’arranjament i millora d’espais públics, més que no pas en grans obres, ja que les altres administracions tenen empantanegats alguns dels grans projectes, com ara la Sagrera o el trasllat de la Model. L’aportació addicional del govern de l’Estat de 282 milions contribuirà a disparar la inversió fins més enllà dels mil milions.

El consistori retallarà despeses administratives i aprofitarà el sanejament del deute municipal dels últims 15 anys per invertir en petites obres i “blindar els serveis municipals”, assegurava ahir Hereu. L’Ajuntament no retallarà les partides de neteja, Guàrdia Urbana –crearà 250 noves places d’agents– ni serveis socials. De moment, l’alcalde descarta endeutar-se, com li reclama CiU, per potenciar amb més força la inversió pública. Però no ho descarta de cara al 2010. En canvi, sí que ha arraconat la idea de vendre’s actius, tant pel que fa a sòl com al 51% públic dels serveis funeraris.

El bipartit tirarà endavant demà el pressupost amb el suport d’ERC. Tot i això, Jordi Portabella va advertir-los ahir que si l’IPC anual del 2008 acaba superant el 3% que augmenten les taxes municipals, “demanarem una revisió dels preus públics o bonificacions que ho compensin”, donat que ERC va pactar amb el bipartit una puja menor, seguint l’IPC d’aquesta tardor. ERC ja amenaça de votar en contra del pressupost del 2010 si la fiscalitat municipal sobrepassa la puja dels preus. En aquest sentit, Hereu defensa els increments del transport, per exemple, perquè “l’augment del servei té un cost i els ciutadans han d’assumir-lo, també. No els demanem més esforç que en altres ciutats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.