Societat

Les administracions han d'informar des d'avui de l'existència de càmeres de videovigilància

Les administracions, universitats i altres ens públics que utilitzin càmeres de videovigilància a les seves instal·lacions han d'informar els ciutadans que estan sent gravats, segons la instrucció 1/2009 aprovada per l'Agència Catalana de Protecció de Dades (Apdcat).

La instrucció, que va publicar ahir el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), entra en vigor avui i respon a l'augment d'aquests aparells amb finalitats de seguretat i de control de trànsit, entre d'altres.

El text estableix el "deure d'informació" sobre l'existència de les càmeres mitjançant cartells informatius i exigeix que les administracions redactin una memòria que justifiqui la càmera, les característiques tècniques i la forma de conservació de les imatges.

Respecte als cartells, la instrucció especifica que s'han d'instal·lar en "emplaçaments clarament visibles", abans d'entrar al camp de gravació.

La instrucció també recull els principis de legitimitat, finalitat, proporcionalitat i conservació de les imatges, i regula els drets dels ciutadans pel que fa a accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant els titulars de les imatges, ja que tant la imatge com la veu són dades de caràcter personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.