Societat

Professors anti-Bolonya es tanquen al rectorat de la UB

Una vintena de professors de l'assemblea de docents i personal administratiu de les universitats públiques catalanes s'ha tancat al rectorat de la Universitat de Barcelona aquest dimecres a la nit per protestar contra el pla Bolonya i per les càrregues policials de dimecres passat.

Segons han anunciat en un comunicat, es tracta d'una reacció al desallotjament policial dels estudiants que eren al mateix rectorat fins la setmana passada i per "les brutals càrregues dels Mossos d’Esquadra justificades a partir d’informacions falses i deliberadament amplificades".

Per aquest professors, aquesta situació "s’inscriu en un procés de manca de diàleg per part de les institucions polítiques i universitàries davant les protestes d’estudiants i part dels treballadors de les universitats catalanes".  Segons el comunicat, aquestes protestes tenen un origen polític, motivat pels dubtes i dissentiments de fons que provoca una pla de reforma de les universitats públiques que, a més, no ha estat degudament debatut ni consensuat amb la comunitat universitària ni amb el conjunt de la societat".

Amb aquest argument, reclamen dimissions entre les autoritats acadèmiques, polítiques i policials i "l’obertura immediata, amb caràcter públic i durant el període de temps que sigui necessari d’un procés de diàleg entre les diferents parts en conflicte entorn del model d’universitat i la seva concreció".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.