Societat

Dos reusencs denuncien sentir-se discriminats per parlar en català en un curs subvencionat per la Generalitat

Dos reusencs han explicat que en un curs d'animació sociocultural que s'impartia a Tarragona, subvencionat per la Unió Europea i el departament de Treball, se'ls va discriminar per parlar en català i no voler canviar la llengua. L'Àngel Querol, tècnic cultural de l'ajuntament de Reus, explica que quan van arribar al curs van adonar-se que les classes eren en castellà ja que la professora era sud-americana i que això, segons ell, en un principi "no tenia perquè ocasionar cap problema". A partir d'aquí, tant l'Àngel com la Txell Rosselló, l'altra noia reusenca, afirmen que es van sentir "pressionats, coaccionats i agredits verbalment", tant per part de la professora com per la resta d'alumnes.

El passat dilluns a la tarda s'iniciava a Tarragona aquest curs. En iniciar-se la classe, els alumnes s'havien de presentar davant els seus companys i va ser llavors quan l'Àngel Querol va començar a fer-ho en català. Segons assenyala Querol, la professora del curs, d'origen sud-americà, va demanar-li que "pel bé de la classe" canviés de llengua, però ell va negar-s'hi i no va acabar la seva presentació. Més tard va incorporar-se al curs l'altra noia reusenca, estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, Txell Rosselló. Ella també va presentar-se en català però ningú li va dir res.

Una vegada començada la classe, la professora els va demanar si podien expressar les seves aportacions en castellà i ells s'hi van negar argumentant que s'expressaven millor en la seva llengua. Els dos reusencs lamenten l'actitud de la professora i asseguren que ella va propiciar que la resta d'alumnes no respectessin la seva opció de parlar en llengua catalana. A partir d'aquell moment, tant Querol com Rosselló expliquen que es van sentir "ofesos i incompresos", en veure que els altres companys de classe i que la mateixa professora els rebutjaven i els "agredien verbalment".

Segons Querol, en cap moment van demanar que el curs s'impartís en català sinó que el que denuncien és el fet de no poder-se expressar en la seva llengua, tractant-se d'un curs subvencionat per la Generalitat. Els dos alumnes estan mirant on poden adreçar-se per denunciar el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.