Societat

La Xina registra en un mes la segona mort en humans per grip aviària

Successos

Una dona de 27 anys és la segona víctima mortal a la Xina a conseqüència del virus H5N1 de la grip aviària. Aquesta mort és la segona que es detecta per aquesta causa en menys d'un mes a la Xina, segons ha informat aquest dilluns l'agència oficial de noticies Xinhua.

La dona vivia a la capital de la província oriental de Shandong, a Jinan. Es va posar malalta el passat 5 de gener i ha mort aquest dissabte a la tarda, tot i que les autoritats provincials no han informat d'aquest nou cas fins a última hora d'aquest diumenge.

El Centre Nacional de Control i Prevenció de Malalties ha confirmat que la dona ha mort per infecció del virus H5N1, una varietat que es transmet per contacte directe amb aus infectades i que ha causat la mort de 250 persones des del 2003 en 15 països. Les autoritats locals no han informat de si la víctima havia manipulat aus infectades. Les persones que han mantingut contacte amb la víctima estan sota observació mèdica, tot i que a cap d'elles li han detectat la infecció, segons fonts mèdiques.

Aquesta mort és el tercer cas de grip aviària a la Xina des que va començar el 2009, després de quasi un any sense haver-se produït cap incidència d'aquesta malaltia. Una immigrant rural de 19 anys resident a Pequín va morir el passat 5 de gener, mentre que una nena de dos anys està ingressada en estat crític a la província de Shanxi. Les autoritats sanitàries d'aquesta província mantenen sota observació mèdica les 67 persones que han estat en contacte amb el nadó, a qui els doctors intenten salvar la vida.

Dades de la grip aviària
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit en nombroses ocasions que, en cas que es produís una mutació d'aquest virus que facilités la transmissió entre humans, la malaltia podria arribar a dimensions d'epidèmia.

Segons dades d'aquesta institució, des del 2003 s'han registrat 396 casos de grip aviiària en humans en quinze països, la majoria al sud-est asiàtic. D'aquests casos, 249 persones van morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.