Societat

La Gardunya es prepara per a tres anys de cirurgia major

PLACES MALEÏDES (1)

L'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de reforma que canviaran de dalt a baix la plaça Gardunya, davant l'expectativa dels veïns i una certa preocupació dels comerciants, ja que tres anys d'obres poden afectar els seus negocis i no acaben de veure clar el resultat final del projecte.

La remodelació, dissenyada per l’arquitecta Carme Pinós, preveu soterrar els serveis del mercat i l’aparcament, que tindrà tres plantes. Això permetrà urbanitzar una nova plaça lliure de cotxes i destinada als ciutadans.

Després de les obres, el 2012 segons les últimes previsions municipals, la Gardunya estarà envoltada d’habitatges, majoritàriament pisos socials, i de la nova seu de la Massana. L’escola municipal d’arts, que actualment està ubicada a l’antic Hospital de la Santa Creu, doblarà el seu espai amb el trasllat.

Aquest podria ser el capítol final d'una història de discussions i frustracions que fa més de deu anys que dura, una dècada durant la qual els usuaris de la plaça han intentat aturar la degradació de la plaça condicionant els negocis que s'hi han instal·lat, especialment els restaurants amb terrassa que l'animen a totes hores.

Amb aquest vídeo s'inicia la sèrie Places maleïdes, que continuarà aquest diumenge amb el cas Lesseps, una remodelació esperada i acabada que no ha satisfet els veïns.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.