Societat

Hereu avisa que la "Barcelona conservadora" està mobilitzada

L'alcalde clou l'escola de tardor del PSC i assegura que l'Ajuntament "serà la institució de tot l'Estat espanyol i d'Europa" que més invertirà en la ciutat en els pròxims mesos

L'alcalde de Barcelona i secretari de política municipal del PSC, Jordi Hereu, també agita el fantasma de la dreta i s'acosta de puntetes al missatge de la manca de lleialtat de la vella burgesia de la ciutat, un discurs en el qual no hi falta una crítica a la "instrumentalització del patrimoni cultural", una referència indirecta al desfalc de Fèlix Millet al Palau de la Música.

Hereu ha llançat aquest avís aquest diumenge, en la cloenda de l'escola de tardor del PSC. En la seva intervenció, l'alcalde ha criticat la "Barcelona conservadora, que té por del futur i que no té respecte pel passat" i ha avisat que aquests sectors estan "mobilitzats". Hereu ha negat que els socialistes catalans siguin "passius" a Barcelona, una acusació que segons ell desmenteixen "els fets".

L'alcalde també ha admès que "l'any 2010 no serà un any fàcil", però ha afegit que això no serà un problema per continuar invertint en la ciutat, ja que "l'Ajuntament, com que és solvent, pot fer grans esforços". "Hi haurà una veritable onada de transformació que la crisi no aturarà", ha garantit.

En contraposar el model de ciutat de l'equip de govern municipal amb el que proposa l'oposició, Hereu ha definit el model de l'oposició com el d'una "Barcelona conservadora, que tem el futur i que no té respecte pel passat i que sempre que ha pogut ha instrumentalitzat el patrimoni cultural i sentimental de la ciutat, i que si pot ho tornarà a fer". Segons Hereu, aquest model "basa el seu poder en el poder econòmic i no el de la gent".

Aleshores ha apostat per "la Barcelona de La Sagrera, la Barcelona de Ciutat Vella i la Barcelona que farà el campus interuniversitari al costat de la Mina". "Una Barcelona que s'estima l'espai públic, no conservadora sinó de progrés, de futur, que respecte el passat i que mai instrumentalitzarà el patrimoni", ha afegit Hereu.

Un cop llançat, l'alcalde s'ha atrevit a dir que "Barcelona en els propers mesos serà la punta de llança en el combat contra la crisi", ja que l'Ajuntament "serà la institució de tot l'Estat espanyol i d'Europa que més invertirà per seguir transformant, per construir equipaments, per la cohesió social i per posar aquesta ciutat en la plataforma per engegar un procés de renovació i de més prosperitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.