Societat

Montilla espera que la justícia aclareixi si hi va haver finançament il·legal de CDC des del Palau de la Música

El president de la Generalitat s'ha reunit amb el patronat del consorci de l'entitat per repassar-ne els comptes, que es van tancar amb un superpavit d'un milió d'euros l'any passat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha mostrat avui davant del patronat del Consorci del Palau de la Música la seva confiança que aquesta institució sigui notícia per la seva activitat artística i no per informacions de presumpte finançament il·legal de CDC, qüestió que desitja que la justícia aclareixi "de manera immediata".

El Consorci del Palau de la Música de Catalunya s'ha reunit aquest dimecres sota la presidència de Montilla, i la reunió ha servit per analitzar la situació econòmica de la institució, que hauria tancat el 2009 –durant el qual Fèlix Millet encara va ser president de l'entitat fins al juliol– amb un superàvit de 1.013.649,13 euros, segons les dades provisionals. 

Segons fonts coneixedores de la reunió, Montilla ha traslladat una reflexió sobre el cas als membres del Consorci, després de conèixer pels mitjans de comunicació que l'expresident de l'entitat, Fèlix Millet, va anotar ingressos al Palau de la constructora Ferrovial que va vincular a la concessió a aquesta empresa de les obres de la Línia 9 del Metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia, que van ser adjudicades per governs de CiU. Posteriorment, Millet va ordenar traslladar part d'aquestes quantitats a la fundació Trias Fargas, de CDC.

Montilla ha animat el Consorci a seguir treballant "com els últims mesos, amb rigor austeritat i transparència, per aconseguir que el Palau sigui notícia per la seva activitat artística i no per informacions com les que avui hem conegut per algun mitjà de comunicació i que esperem que siguin aclarides de manera immediata per la justícia", ha dit el president als membres de la junta.

El tripartit, amb diferents matisos, ha plantejat avui mateix la seriosa possibilitat de crear una comissió d'investigació abans de les eleccions per aclarir si CDC va utilitzar el Palau de la Música per finançar-se, però abans de decidir-se el PSC espera que el líder de CiU, Artur Mas, doni explicacions d'uns fets d'"extrema gravetat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.