Societat

L'aeroport del Prat guanya passatgers al novembre per primer cop el 2009 tot i que en perdrà 3 milions en el global anual

El director de l'aeroport argumenta que les pèrdues anuals cal emmarcar-les en la situació econòmica que es viu actualment i en la mateixa crisi del sector

L'aeroport del Prat ha guanyat passatgers al novembre, i per primer cop en el 2009 ha tancat amb xifres positives un període mensual.

El director de l'aeroport del Prat, Fernando Echegaray, ha explicat que a finals de novembre "s'han reduït per primer cop en molts mesos les pèrdues" de viatgers, però malgrat tot es recepta "prudència".

L'any 2009 ha estat marcat per l'estrena de la terminal T1, que fixa la capacitat del Prat en 55 milions d'usuaris anuals.

Des d'Aena, empresa pública depenent del ministeri de Foment que gestiona els aeroports de l'Estat espanyol, apunten d'aquesta manera cap a una certa "recuperació de passatgers" a finals d'aquest exercici.

Per Echegaray, la pèrdua de vols del principal aeroport català també s'emmarca en la "situació econòmica que estem vivint actualment" i en la mateixa crisi del sector aeronàutic a nivell internacional.

El Prat tancarà l'any amb uns 27 milions de viatgers
El fet que el Prat hagi obtingut xifres positives al còmput del penúltim mes de l'any "es tracta d'una fita molt important", segons ha destacat Echegaray, el qual, al mateix temps, ha llançat un missatge de cautela.

"Hem de ser molt prudents", ha dit Echegaray, plenament conscient que malgrat que aquest signe "diu que la tendència es va canviant", els resultats podrien tornar a ser "una mica negatius" ben aviat, al desembre, per exemple.

L'Aeroport del Prat tancarà l'exercici 2009 amb un balanç general de prop de 27 milions de passatgers; és a dir, tres milions menys que durant l'any 2008, en què les instal·lacions van obtenir una xifra acumulada de 30,2 milions de viatgers.

Des d'Aena, tot i admetre que l'estadística del còmput global del 2009 "és negativa", han assenyalat que la infraestructura perd usuaris a un ritme menor que el de principis d'aquest any.

El Prat presentava pèrdues del 20% de passatgers durant el primer trimestre del 2009 respecte al mateix període de l'any interior, mentre que "acabarà l'any amb una davallada d'usuaris del 4%".

L'any 2009 es recordarà al Prat per la posada en marxa de la terminal T1, pressupostada en més de 1.250 milions d'euros, i amb capacitat tant per augmentar en 30 milions anuals el trànsit de viatgers com per assumir fins a 90 enlairaments i aterratges per hora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.