Societat

Lloret de Mar rep els primers generadors elèctrics

Autoritats, veïns i turistes veuen amb preocupació que l'avaria no serà reparada fins dintre de molts dies

Lloret de Mar ha rebut aquest dimecres els primers generadors d'electricitat després de dos dies sense subministrament de corrent. Lloret és un dels municipis de la Costa Brava que encara continua a les fosques a aquest dimecres. L'alcalde de la població, Xavier Crespo, diu que els efectes del temporal de dilluns van ser "devastadors", deixant el poble sense llum, sense comunicacions i, en algunes zones, també sense aigua.

"Això anirà per llarg", ha reconegut Crespo abatut. L'apagada té conseqüències per a veïns i comerços, però també per a desenes de turistes que eren de vacances. Els carrers de Lloret de Mar estan desèrtics. Comerços, bars i restaurants no han pogut aixecar encara la persiana des del temporal. Veïns i turistes es dediquen a caminar pel passeig marítim aprofitant que llueix el sol i han pujat les temperatures.

L'alcalde lamenta que els tècnics d'Endesa no poguessin accedir a la subestació elèctrica del municipi fins a 24 hores després de la nevada. A més, les comprovacions a la xarxa es van allargar fins la nit de dimarts, quan es va confirmar que les sis línies que abasteixen el municipi estan "defectuoses". El problema es resoldrà provisionalment quan s'hagin instal·lat la dotzena de grups electrògens que acaben d'arribar a Lloret de Mar. Crespo ha comentat que la companyia elèctrica també intentarà fer arribar dues línies elèctriques des de Blanes, amb l'objectiu d'abastir part de la població. "En tenim per temps", ha assegurat resignat.

Turistes a les fosques
Un dels col·lectius damnificats per l'apagada a Lloret de Mar són els turistes, que fa dos dies que passen les seves vacances a les fosques i sense poder fer cap tipus d'activitat. Un grup de gallecs que va arribar diumenge al municipi en un viatge de l'Imserso es queixa que la direcció de l'hotel on s'allotgen no els ofereix cap solució.

Antonio Centeno, un dels hostes de l'hotel Montevista, explica que a Galícia també hi ha temporals, però que les solucions arriben amb més celeritat. "Estem des de dilluns sense llum, a les fosques i fa molt fred", es lamenta. Centeno comenta que té les despeses pagades fins al dia 21 de març i no està disposat a aguantar més temps aquesta situació. "Es quedaran sols", ha sentenciat.

Un altre dels membres de l'expedició, Daniel Cabalé, detalla que l'hotel és ple d'espelmes. "Però no ens han donat cap lot i no podem ni jugar a les cartes", explica indignat. Cabalé demana més col·laboració per part del personal de l'hotel i denuncia que la gent gran ha d'anar escales amunt amb la maleta sense rebre cap ajuda.

Majín Vidueira, un altre dels gallecs atrapats pel temporal a Lloret de Mar, denuncia que no s'han pogut dutxar en tres dies i que la situació és un autèntic "desastre". Vidueira explica que a l'hora de sopar no hi ha prou llum ni per veure el menjar i que per anar al lavabo han de palpar la paret o utilitzar la llum del telèfon mòbil.

Aquest és un dels casos dels disset hotels del municipi afectats per l'apagada. Els responsables dels establiments han declinat fer declaracions i tampoc han deixat entrar les càmeres. L'alcalde, Xavier Crespo, espera que aquests problemes no afectin a la imatge de la població com a destinació turística.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala
GIRONA

Netegen l’espai entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora

GIRONA
PALAFRUGELL

S’instal·laran sis nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

PALAFRUGELL
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS