Societat

50.000 abonats continuen sense subministrament elèctric arran de la nevada

Endesa no es compromet a tornar el corrent a tothom aquest dimecres, i alguns clients podrien passar una tercera nit sense electricitat

Encara són 50.000 els abonats que continuen sense subministrament elèctric a les comarques gironines. Més de 700 tècnics i tres helicòpters estan treballant en la reposició del servei, que en alguns casos s'aconsegueix normalitzar i en altres s'ha de substituir provisionalment per energia de grups electrògens. Actualment s'han instal·lat 93 grups d'electrògens i hi ha la previsió de posar-ne 50 més.

Endesa no es compromet ha solucionar-ho avui
Aquest matí hi havia 100.000 abonats sense llum i Endesa no s'ha compromès a tornar-la a tots al llarg de la jornada per la qual cosa, alguns clients podrien passar una tercera nit sense electricitat. La Generalitat ha obert sis expedients informatius a les elèctriques.

De les dos avaries que el secretari general d'Interior, Joan Boada, va explicar que s'havien localitzat aquest dimarts, una d'elles es va poder reposar el mateix dia poc després d'un quart de set de la tarda. L'avaria en el segon circuit afectat s'ha pogut reposar aquest dimecres poc abans de les dues de la tarda.

Boada ha explicat que ja s'han localitzat els dos indrets amb avaries de la línia Vic-Juià i ha precisat que tot i que Red Eléctrica garanteixi el subministrament no vol dir necessàriament que ja arribi la llum als abonats perquè també depèn de Fecsa Endesa, que també ha de resoldre els seus problemes.

La Generalitat obra sis expedients informatius
L'afectació inicial es va estendre a 139 línies de mitja tensió, on hores d'ara hi ha 72 avaries identificades i un nombre indeterminat de línies de baixa tensió. La Generalitat ha obert sis expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a la zona: REE, Fecsa Endesa, Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahissa, Elèctrica del Cardener.

Segons ha informat el Departament d'Economia i Fiances, les subestacions del Pla de l'Estany, la de Torre del Vent i la de Susqueda es van normalitzar aquest dimarts abans de les sis de la tarda. Pel que fa a la de Lloret, està normalitzada la tensió a 110kV i en reparació la xarxa de mitjana tensió a 25kV. Aquest migdia s'han normalitzat les de Llançà, Llançà-Renfe, Vall-llobrega, Palafrugell, Empordanet, Bellcaire i Forallac. La de Castell d'Aro s'ha reposat a partir de grups electrògens. La de Calella es preveu que estigui en servei mitjançant la xarxa de mitja tensió i grups electrògens a partir de les sis de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA
PUIGCERDÀ

Els treballadors de l’Hospital de Cerdanya reclamen un conveni únic

PUIGCERDÀ
LA VALL D’EN BAS

Un garrotxí crea un programa per estudiar la formació de l’univers

LA VALL D’EN BAS

La casa del s. XVI per a 85.000 visitants

Sabadell