Societat

La Generalitat obre sis expedients informatius a les elèctriques

L'administració catalana assegura que està inspeccionant sobre el terreny els treballs de reparació de les línies afectades

El govern de la Generalitat ha informat que ha obert sis expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a la zona (REE, Fecsa Endesa, Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahisa, Elèctrica del Cardener) arran de la greu avaria que ha interromput el subministrament a les comarques gironines.

Mentrestant, l'administració catalana ha creat quatre unitats de reconeixement per inspeccionar sobre el terreny l’estat de la xarxa elèctrica i la labor de reposició del servei. Segons aquesta informació, tots els suports afectats per l'avaria comptaven amb les corresponents actes d’inspecció, i no s’havia detectat cap defecte vinculable amb la seva caiguda.

El govern va materialitzar dimarts la decisió d'obrir expedients informatius per determinar les causes de la greu avaria que ha provocat la caiguda de més de trenta torres de transport d'energia elèctrica a causa de la nevada de dilluns i la interrupció del subministrament a les comarques gironines. Les companyies afectades per aquestes inspeccions són l'estatal Red Elèctrica Española, responsable del transport en alta, i les distribuïdores a nivell local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.