Societat

Garzón també imputa Genís Carbó en el cas Pretòria

El cap de Planificació Territorial entre els anys 1996 i 2004 se suma als nou implicats

Fa poc més de dues setmanes que el jutge Baltasar Garzón va ordenar les primeres detencions en el marc del cas Pretòria i, fruit de la investigació que efectua des d’aleshores, el magistrat ha decidit imputar el que va ser cap de Planificació Territorial del govern entre els anys 1996 i 2004, Genís Carbó.

Amb aquest ja són deu els imputats pel jutge de l’Audiència Nacional espanyola en el que, si es confirma, és una trama de corrupció urbanística que va actuar des de l’any 2001 fins al 2007 als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona.

Carbó ja apareixia a les diligències que va emetre Garzón el passat 30 d’octubre, i que van suposar l’ingrés a presó de l’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i dels exdirigents de Convergència i Unió Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. Juntament amb Carbó hi ha altres persones que apareixen en el document i que s’inclouen en la investigació efectuada pel jutge. A la majoria se’ls relaciona amb el presumpte cervell de la trama, Luis García. Es tracta del gerent de l’Institut Català del Sòl, Emili Mas, i de l’exregidor d’Urbanisme de Sant Andreu de Llavaneres, Antonio Gómez. Això, pel que fa a càrrecs o excàrrecs públics. Garzón també cita, per la seva connexió amb García, dos membres de l’empresa Studios Mind Back, Jeff Schroeder Quijano i Grandes Sánchez, i un responsable de la companyia Capital City Consulting, Wenceslao Manzanares Puig. Manzanares Puig és, a més, cunyat de García.

Enric Reyna matisa
El president de l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Barcelona (APCE), Enric Reyna, va negar ahir haver “posat en qüestió la innocència” dels empresaris Josep Singla i Lluís Casamitjana, imputats en el cas. Reyna els va definir com “dues persones amb una llarga trajectòria professional”. En una entrevista a TV3, havia assenyalat que no podia “posar la mà al foc per ells”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.