Societat

Alícia Gámez arriba a Barcelona i diu que va ser ben tractada pels segrestadors "dins de les limitacions molt dures del desert"

Agraeix de "tot cor" les gestions del govern espanyol per aconseguir el seu alliberament i, ben aviat, el d'Albert Vilalta i Roque Pascual. Rebuda per Montilla, Hereu i representants del govern espanyol al Prat, llegeix un comunicat en què demana tranquil·litat i agraeix el suport de la societat catalana

Alícia Gámez, una dels tres cooperants catalans segrestats fa més de tres mesos a Mauritània, ja és a Catalunya. Un avió de les forces aèries espanyoles l'ha portat fins a l'aeroport del Prat, on ha aterrat a un quart de sis de la tarda. Anava acompanyada del seu germà, Germán, i de la secretària d'Estat espanyola de Cooperació, Soraya Rodríguez.

A peu de pista, ha estat rebuda, per s'han posat en fila per aquest ordre, pel president de la Generalitat, José Montilla, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, amiga personal de Gámez. Montilla ha estat el primer de veure-la, ja que ha estat l'única autoritat de les que esperaven a l'aeroport que ha pujat a l'avió. Després d'uns minuts, Montilla ha tornat a sortir i, darrere seu, ha sortit Gámez acompanyada de Soraya Rodríguez, enviada pel govern espanyol a buscar-la a Burkina Faso, el país on ha estat alliberada per un negociador. L'altre acompanyant, que també ha viatjat a Burkina a buscar-la, ha estat el seu germà Germán.

Només d'arribar a l'aeroport tota la comitiva s'ha traslladat a la terminal, on Gámez ha llegit amb veu serena un breu comunicat escrit que ja duia a les mans quan ha baixat de l'avió. Ha agraït "de tot cor" al govern espanyol les gestions per aconseguir el seu alliberament i el de Roque Pascual i Albert Vilalta, del qual s'ha mostrat convençuda que serà aviat, moment en què la seva "felicitat serà completa". També ha agraït el suport de la societat catalana durant el captiveri i ha assegurat que els altres dos segrestats "estan bé" i que han estat tractats "amb respecte i ben atesos dins de les limitacions molt dures del desert".

Posteriorment han intervingut Soraya Rodríguez i José Montilla per tornar a demanar prudència per encarar la recta final de les negocacions per aconseguir l'alliberament de Pascual i Vilalta. Montilla s'ha mostrat convençut que el procés va per bon canvi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona