Societat

Rigol recorda que l'Audiència Nacional pot evitar que el túnel del TGV passi per la Sagrada Família

El president del Patronat de la Sagrada Família fa referència a l'anunci d'Adif sobre l'inici de construcció del túnel el pròxim mes de juliol

El president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha recordat aquest dijous que l'Audiència Nacional és qui ha de decidir "en últim terme" si es fa el túnel del TGV per la Sagrada Família encara que l'administració "maregi la perdiu". En declaracions a l'ACN, Rigol explica que "tot està en l'aire" i denuncia "una pressió mediàtica molt forta per fer veure que tot això ja està".

El president del Patronat de la Sagrada Família ha fet aquestes declaracions una setmana després que Adif rebés les tuneladores Barcino i Gerunda a la ciutat alemanya de Schwanau i anunciés que al juliol es farà el túnel. Per aquest motiu Rigol demana "que facin el favor d'aclarir-se i de dir on estem".

Rigol confia que la petició de l'Audiència Nacional a l'administració per saber el moment en què el projecte "ja sigui irreversible" serveixi perquè l'òrgan judicial, tenint en compte diferents estudis i els resultats de totes les prospeccions, decideixi no fer el túnel pel costat de la Sagrada Família. Després de fer servir els tribunals per defensar la seva opinió, Rigol assegura que "si la justícia diu que hi ha de passar, que hi passi".

El president del Patronat assegura que se li fa difícil "entendre aquesta obsessió de voler passar per davant de la Sagrada Família". Argumenta que en un Estat de dret, "quan hi ha opinions contràries i un diu que ha de defensar la Sagrada Família, que és un patrimoni dels catalans, i l'altre creu, tot i que a la meva manera d'entendre equivocada, que han de passar per allà forçosament, quan hi ha una qüestió d'aquestes disputada, un Estat de dret té els tribunals i és el que hem fet servir".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.