Societat

Geli preveu el primer brot de grip A un mes abans de l'arribada de la vacuna

La consellera de Salut ha dit que aquesta situació "no ha de ser motiu d'alarma". Es vacunarà el 20% de la població, però ha suggerit que "potser" el segment s'ampliarà

La consellera de Salut, Marina Geli, creu "probable" que el primer brot de grip A a Catalunya arribi entre mitjans de setembre i octubre, tot i que la vacuna no estarà disponible fins gairebé un mes després, cap a final d'octubre i novembre.

Aquesta situació "no ha de ser motiu d'alarma, entra dins de la normalitat", segons Geli, que ha matisat que els casos que apareguin abans de la vacunació "es gestionaran sense vacuna, però amb un medicament eficaç contra la grip, cosa que no passa amb l'altra (l'estacional)".

En declaracions a TV3, la consellera ha detallat que la primera vacunació serà, aproximadament, d'un 20% de la població, però ha suggerit que "potser" s'ampliarà. També ha recordat que el curs escolar començarà amb normalitat i que les guarderies ja han començat a prendre mesures per millorar la higiene.

Precisament, Salut presentarà aquesta setmana el protocol d'actuació per als centres escolars, un dels temes que s'han inclòs a la reunió del comitè interdepartamental de la Generalitat per al seguiment de la grip A, on han estat presents Geli, el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i els secretaris generals de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.