Societat

Acció Social convoca la comissió del Pacte per la Immigració

El departament desvicula dels fets de Salt la trobada, que està pendent de concretar la data

La consellera d'Acció Social de la Generalitat, Carme Capdevila, ha anunciat que convocarà la comissió de seguiment del Pacte Nacional per la Immigració. La convocatòria arriba després que aquest dijous veïns autòctons de Salt i immigrants s'enfrontessin, tot i que fonts del departament han desvinculat els fets de la convocatòria, prevista per tractar novetats normatives com l'aprovació de la llei d'estrangeria i la incorporació de nous agents al pacte. La data de la reunió està encara per concretar.

L'objectiu de la trobada és que els partits polítics signants del pacte, les entitats, els agents econòmics i les associacions municipalistes que integren la comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració analitzin la situació actual, segons ha informat aquest divendres el departament mitjançant un comunicat. Així, tot i que no es convoca pels últims esdeveniments, s'aprofitarà per tractar aquests temes.

El Pacte es va signar el 18 de desembre de 2008 i just el dia del seu primer aniversari ja es va fer una primera reunió de seguiment que va servir per fer un balanç de les mesures implementades des de la seva aprovació.

La conselleria ha explicat que també s'ha reunit recentment el grup del món local que integren fins a 40 municipis amb més immigració de Catalunya, les associacions municipalistes i les diputacions, per 'trobar sortides als reptes que planteja actualment el fet migratori'.

El 12 de març està previst que es reuneixi la Comissió Interdepartamental d'Immigració de la Generalitat, impulsada per la Secretaria d'Immigració i que aplega diferents organismes del Govern que treballen amb immigrants.

CC.OO. havia demanat la convocatòria
El sindicat CC.OO. de Catalunya havia demanat aquest divendres que es convoqués la comissió de seguiment del pacte davant els últims esdeveniments ocorreguts a Salt i El Vendrell, que "afecten la convivència i la cohesió social". CC.OO. ha qualificat aquesta situació de "força alarmant" i ha acusat a algunes forces polítiques de voler aprofitar "la por i la tensió entre veïns per guanyar vots" culpabilitzant la immigració de la crisi, l'atur i les mancances als serveis públics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.