Societat

CiU i PP demanen explicacions al govern per l'incendi d'Horta

Volen una compareixença de Saura perquè aclareixi les contradiccions entre l'informe oficial i la detenció dels Mossos

CiU i PP, a l'oposició, han demanat aquesta tarda que el govern respongui sobre les contradiccions de l'incendi d'aquest estiu a Horta de Sant Joan, on van morir cinc bombers. Aleshores, el govern va atribuir la causa de l'incendi a la caiguda d'un llamp.

El secretari general adjunt de CDC i diputat de CiU, Felip Puig, ha assegurat que la federació nacionalista demanarà explicacions al govern sobre que els Mossos d'Esquadra hagin detingut dues persones com a presumptes autors de l'incendi. Puig considera que la polèmica per aquest incendi es va tancar en el seu moment "precipitadament" i "en fals", per "intentar tapar la negligència" per part de la direcció política del departament d'Interior. Per Puig, l'executiu "haurà de tornar a explicar on està la veritat, tant en els orígens de l'incendi com en totes les actuacions del govern durant aquell succés catastròfic".

També el diputat del PPC, Rafael Luna, ha anunciat que demanarà la compareixença urgent del conseller d'Interior, Joan Saura, perquè informi sobre les causes de l'incendi. El diputat del PPC ha denunciat avui "la falta de serietat i rigor de les informacions ofertes tant pel conseller d'Interior com pel conseller de Medi Ambient" i ha dit que "el Partit Popular reclamarà explicacions i, per descomptat, responsabilitats".

Per la seva banda, els Agents Rurals defensen que el seu informe és "rigorós" i que no van trobar cap altra causa que el llamp. "No vam trobar cap causa al lloc d'inici ni cap altre indici que ens pogués portar a cap altre tipus de causa que no fos la que vam dir en el seu moment", ha assegurat el cap dels Agents Rurals.

El govern es personarà com a acusació

El departament d'Interior ha anunciat que es personarà com a acusació particular contra els presumptes autors de l'incendi. Així ho ha dit el secretari general d'Interior, Joan Boada, que ha explicat que el departament ha decidit personar-se després que la jutge hagi imputat als dos detinguts un delicte d'incendi forestal intencionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.