Política

Baltasar acompanyarà Saura en la compareixerà al Parlament a causa del foc d'Horta de Sant Joan

El president de la Generalitat, José Montilla, lamenta que CiU i PP només critiquin el govern i no felicitin les investigacions fetes per la policia catalana, que han acabat amb la detenció dels dos presumptes causants de l'incendi dels Ports del juliol passat

Els consellers d'Interior, Joan Saura, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar, compareixeran a petició pròpia al Parlament de Catalunya per donar explicacions sobre les investigacions fetes pels Mossos d'Esquadra arran de  l'incendi del juliol passat a Horta de Sant Joan.  Les investigacions de la policia catalana conclouen que va ser un foc provocat i ja s'ha detingut els dos presumptes causants, que han resultat ser dos bombers voluntaris, mentre que el govern català en aquell moment van atribuir l'origen del foc a un llamp.

Joan Saura ha presentat la sol·licitud de compareixença a primera hora d'aquest dilluns i Medi Ambient ha demanat al migdia d'informar conjuntament amb el titular d'Interior. L'anunci sobre la compareixença de Saura l'ha fet aquest mateix dilluns el president de la Generalitat, José Montilla, en una entrevista a TV3, en què ha lamentat que CiU i PP s'hagin limitat a criticar l'actuació del govern tripartit i no hagin felicitat la policia catalana per les investigacions fetes. "Un cop més l'oposició ha utilitzat un fet tràgic per obtenir un rèdit electoral", ha lamentat Montilla.

El president català ha assegurat que l'atribució de la causa de l'incendi a un llamp la va fer el govern català, segons els indicis que hi havia "en aquell primer moment" i responent a les explicacions donades pels agents forestals. "Va ser després que la policia de la Generalitat va seguir investigant les causes de l'incendi, investigacions que han acabat amb el resultat que apunta que va ser un incendi intencionat".

A més, Montilla ha assegurat que a ell només li preocupa "la veritat", i no pas "la mera imatge" que pugui tenir el govern ara que s'ha aixecat el secret del sumari del cas i que s'ha conegut el resultat de la investigació dels Mossos.

El líder de CiU, Artur Mas, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, van coincidir aquest diumenge a criticar el govern tripartit i a exigir responsabilitats directes a Montilla, de qui van demanar que donés explicacions al Parlament.  Mas va lamentar que el govern no fes cas de les reticències expressades pels alcades de la zona, així com pels bombers, que van posar en dubte que la causa de l'incendi fos un llamp.

El conseller Joan Saura va informar el Parlament a finals de juliol. En aquella compareixença va atribuir a una tempesta seca l'origen de l'incendi que va asolar el terme d'Horta de Sant Joan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.