Societat

Boada justifica que s'atribuís a un llamp el foc d'Horta de Sant Joan

El secretari general d'Interior nega que s'hagi volgut enganyar ningú i recorda que el govern va donar les dades "que tenia sobre la taula"

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha justificat que s'atribuís el foc d'Horta de Sant Joan a un llamp perquè “en aquell moment eren les dades que teníem sobre la taula”. Boada ha recordat que l'executiu va comparèixer al Parlament quan el foc encara cremava i ha afegit que els Mossos van començar a investigar de seguida per aportar al jutjat una informació més precisa.

Joan Boada s'ha felicitat per la “professionalitat i la paciència dels Mossos d’Esquadra", per la seva tasca, en una entrevista a El món a RAC1. El secretari d'Interior ha recordat que la investigació de la policia de la Generalitat sobre les causes del foc ha culminat en dues detencions i la imputació per part de la jutge que porta el cas als dos presumptes responsables "d’un incendi forestal intencionat”. Boada ha precisat que la responsabilitat que s'atribueix als detinguts és una valoració de la jutge que instrueix el cas.

El secretari d'Interior rebutja les acusacions que el govern ha rebut de l'oposició. "Ningú no ha enganyat ningú enlloc", ha afirmat per justificar l'explicació donada en el seu moment sobre l'origen del foc. En aquest sentit, ha dit rotundament que “és una bestiesa" dir que el govern enganya el Parlament. "Quan l’incendi encara cremava, vam anar al Parlament a donar totes les explicacions que en aquell moment teníem sobre la taula". "Era un informe que es tenia en aquells moments". "Amb les dades que teníem –ha afegit–, aquest era l’origen del foc”, i alhora ha matisat que "en aquells moments era necessari posar sobre la taula l’informe dels agents rurals”.

Boada ha conclòs que “són incomparables els procediments, les eines i el temps dels Mossos [amb els dels agents rurals]”. “L’important és que s’ha arribat a una conclusió", ha afegit. El número dos d'Interior ha recordat que quan van comparèixer al Parlament per informar sobre l'incendi "sabíem el que teníem sobre la taula, que era l’informe dels agents rurals. A partir d’aquell moment vam dir que faríem un informe ampliat per part dels Bombers, que portaríem a la jutge".

Joan Boada ha recordat també que “la policia comença a investigar el mateix dia 20-21, quan la jutge els ho encarrega, [...] i arriba a aquesta conclusió uns quants mesos després”. El responsable d'Interior no ha volgut pronunciar-se sobre la possibilitat de demanar responsabilitats als agents rurals per l'informe donat. "És una qüestió interna del departament de Medi Ambient”, ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.