Política

ICV culpa els agents rurals de l'equivocació del govern en l'explicació del foc d'Horta

ERC diu que la confusió en la causa del foc "va ser un error, no un engany". El PSC troba "extemporània, agitada i forassenyada” la reacció de l'oposició

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha admès que el govern "es va equivocar" amb la causa que va provocar l'incendi d'Horta de Sant Joan degut a un erroni informe tècnic.

L'informe dels Agents Rurals va establir la caiguda d'un llamp com la causa que el va provocar, però aquest dissabte es va conèixer que els Mossos havien detingut dos homes com a presumptes autors de l'incendi. Seguint l'informe, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va declarar que l'incendi va ser provocat "per causes naturals". "L'informe es va equivocar i el conseller es va adreçar a aquest informe", ha destacat Herrera, qui ha afegit que "és possible que un conseller s'equivoqui a partir d'un informe tècnic". "Celebrem que s'hagi arribat a fons", ha afegit.

Herrera ha declarat que "l'oposició té dret a demanar explicacions, però no en té alhora de fer demagògia". CiU i PPC van demanar aquest dissabte explicacions i responsabilitats al govern de la Generalitat i van acusar l'executiu "d'enganyar" la ciutadania afirmant que un llamp havia estat la causa de l'incendi. "No tot val per guanyar quatre vots", ha criticat el dirigent ecosocialista.

No va ser un engany sinó un error
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat avui que atribuir inicialment l'incendi a causes fortuïtes "va ser un error" per part del govern català però "no un engany", i ha lamentat que els grups de l'oposició "facin demagògia" amb aquest assumpte.

"Començar a parlar d'enganys porta a l'oposició a mantenir una deriva demagògica i a anteposar els seus interessos partidistes per damunt dels generals del país, i això és una cosa que la gent no desitja", ha recalcat.

Oposició desproporcionada
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui, en referència a CiU, que “els que van governar Catalunya tants anys i amb tantes hectàrees cremades saben que l’origen dels focs no és senzill d’aclarir”. La reacció de CiU i PP, segons el portaveu socialista, “només s’explica pel fet que a la tardor hi hagi eleccions, només s’explica per un neguit, un nerviosisme i una tensió preelectorals”.

“Això no hauria de ser un concurs a veure qui diu l’adjectiu més impactant”, ha dit Iceta, per qui els partits de l’oposició “donen un sentiment d’emergència nacional a temes que no justifiquen: s’està criticant que la policia catalana aclareixi les causes d’un foc, i això està fora de lloc”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel manté els atacs mentre els EUA i Qatar intenten convèncer Hamàs que accepti la proposta de treva

barcelona
política

Montero emfatitza que l’acord amb ERC no suposa una “reforma del sistema” de finançament

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona
Guerra a europa

El Parlament d’Ucraïna ratifica l’Estatut de Roma i s’adhereix al TPI

barcelona
política

El sector de Junqueras vol avançar el congrés d’ERC

prada
guerra a europa

Kíiv llança un dels atacs amb drons més gran contra Moscou des de l’inici de la guerra

barcelona
estats units

Els Obama beneeixen la candidatura de Kamala Harris

barcelona

Any i panys del català al Congrés

Madrid
Estat francès

Alliberament republicà 80 anys després

París