Societat

12 milions desviats de les obres se sumen a l'espoli del Palau

Les noves dades de l’auditoria de Deloitte eleven el forat deixat per Millet i Montull a 35 milions. Llinares titlla d’“obscenitat” la indemnització a Clara Millet i decideix readmetre-la

Falten 11,9 milions que no s’han comptat en l’espoli del Palau. L’arquitecte responsable de les dues reformes i ampliacions del Palau de la Música, Òscar Tusquets, va assegurar a l’AVUI el passat 23 de setembre que les obres de la segona reforma van costar 12 milions d’euros i no 24 com havia dit el Palau de la Música en boca del seu expresident Fèlix Millet. Cinc mesos després, les noves dades de l’auditoria de Deloitte incorporen de manera gairebé exacta una quantitat que havia despertat fins i tot incredulitat entre les institucions i que encara es podria arrodonir a l’alça amb xifres definitives. Aquests 11,9 milions inclouen noves dades bancàries, però no a les primes milionàries amb què els membres de la direcció es van premiar.

L’assemblea general ordinària que va celebrar ahir l’Associació Orfeó Català –la primera després de l’escàndol protagonitzat per Fèlix Millet– va analitzar les auditories que, segons va confirmar el director general de l’entitat, Joan Llinares, eleven l’espoli del Palau a uns 35 milions d’euros.

La d’ahir a la tarda va ser una assemblea pacífica. Hi estaven convocats els 1.750 socis i hi van estar representats finalment uns 200. Els que hi van acudir van poder escoltar de primera mà quins han estat els esdeveniments que han ocorregut al Palau des de juliol del 2009 fins avui. Però el més important és que es va crear una comissió estatutària presidida per Miquel Roca i Junyent que haurà de redactar les noves lleis que regiran l’Orfeó. “Tenim un màxim de tres mesos per reformar els nous estatuts –explicava Roca a la sortida de l’assemblea–. Es tracta de marcar pautes i que els socis puguin decidir el futur de l’Orfeó que se’ls havia sostret. Per resumir-ho, retornar-los la sobirania”. L’actual junta directiva de l’Orfeó, amb Mariona Carulla com a presidenta en funcions, va ser ratificada per tota l’assemblea fins a les properes eleccions amb només un vot en contra i cinc abstencions.

No pagaran a Clara Millet
“Esperem Clara Millet a treballar el dia 8 de març”. Aquest era un altre dels temes que estaven sobre la taula i Joan Llinares va deixar clar que no està disposat a pagar la indemnització que ha marcat el jutge per acomiadament improcedent. “La xifra és una obscenitat”. La Fundació ha presentat un recurs. D’altra banda, el jutge ha acceptat que la FAVB es presenti com a acusació popular però els reclama una fiança de 6.000 euros, fet que la FAVB interpreta com un bloqueig a la intervenció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.