Societat

L'Hospital de Sant Pau inaugura oficialment les noves instal·lacions

Han suposat una inversió de 293 milions d'euros i funcionaran a ple rendiment el 2011

L'Hospital Sant Pau de Barcelona inaugura avui divendres oficialment les noves instal·lacions del centre, darrere del recinte de l'antic hospital, que han suposat una inversió de 293 milions d'euros i funcionaran a ple rendiment el 2011.

El president de la Generalitat, José Montilla, la consellera de Salut, Marina Geli, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, presidiran l'acte d'inauguració, que començarà amb un visita a l'exposició i les maquetes del nou projecte.

L'abandonament escalonat del centre obra de Lluís Domènech i Montaner, va començar el 2003 amb l'ocupació d'un dels blocs del nou hospital, on ja hi ha tots els pacients del centre, mig miler de malalts.

Les noves instal·lacions, entre els carrers Mas Casanovas i Sant Quintí, tenen una superfície de 100.000 metres quadrats.

Fins al mes de setembre d'aquest any no començaran a funcionar els serveis d'urgències, el bloc quirúrgic i tot el servei de radiologia, a més del mòdul de crítics de pediatria, obstetrícia i hemodinàmica. El retard de la posada en funcionament dels serveis d'urgències, quirúrgics, radiologia i crítics (que no es pot dissociar) es deu al fet que les sales dels 18 quiròfans instal·lats (quatre que s'utilitzen per a cardiologia ja estan en marxa) han d'ajustar-se a la normativa actual.

Per tant, fins a setembre no podran començar a funcionar a ple rendiment, i fins al 2011 es crearan set quiròfans més, tres dels quals per a oftalmologia, àrea que no es traslladarà al centre fins al 2010.

Fins a setembre, els malalts operats en les sales de quiròfans seran traslladats a planta a través d'ambulàncies, com ja passa actualment a l'hospital actual, dividit en diferents pavellons.

El recinte modernista de Sant Pau iniciarà d'ara endavant un període de vuit anys d'obres, que impliquen la reforma dels 19 pavellons de Domènech i Montaner, perquè acullin institucions internacionals, activitats culturals i divulgació en la seva nova tasca de convertir-se a la seu de la Unió pel Mediterrani.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.