Societat

Uns 26.600 estudiants s'enfronten als primers exàmens de selectivitat

Els primers exàmens són els de llengua castellana i literatura, llengua catalana i anglès. Aquesta selectivitat és l'última que es fa sota el marc de la LOGSE. Els alumnes podran conèixer les notes a partir del 25 de juny

Prop de 26.600 estudiants catalans s'enfronten aquest dimarts als primers exàmens de la selectivitat, els corresponents a les llengües –català, castellà i idioma estranger–, proves que, si les superen, els donaran accés el curs que ve a estudiar a la universitat.

Entre el 9 i l'11 de juny, aquests estudiants, 1.690 més que el curs passat, se sotmetran a aquestes proves en alguna de les 550 aules situades per a l'ocasió en centres de secundària i edificis universitaris de 18 poblacions catalanes.

Els alumnes, la majoria procedents del batxillerat, mesuraran els seus coneixements durant aquests tres dies per intentar aconseguir la nota que els obri la porta a la carrera de la seva elecció.

L'augment en un 6,36% dels estudiants que realitzaran aquest any les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) coincideix també amb un increment del nombre d'alumnes que el mes de maig passat van fer els exàmens per als més grans de 25 anys.

Com cada any, els 26.572 alumnes s'enfrontaran el primer dia de les proves, demà 9 de maig, als exàmens de llengua i literatura castellana, i llengua i literatura catalana, així com el de llengua estrangera (anglès, francès, alemany o italià).

Dimecres, 10 de maig, serà el torn dels exàmens d'història o filosofia, a més de química, llatí, dibuix artístic, matemàtiques o matemàtiques aplicades a les ciències socials.

L'últim dia de la selectivitat, el dijous 11 de maig, els estudiants s'examinaran de biologia, geografia, física i història de l'art, a més de les matèries de les diferents modalitats.

Per demarcacions, 20.071 estudiants s'examinen a Barcelona, 2.508 a Girona, 1.603 a Lleida, i 2.390 a Tarragona.

Els últims de la LOGSE
Els alumnes que s'examinen aquest any de selectivitat són l'última generació d'estudiants de la llei d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), aprovada el 1990.

El pròxim curs, els que arribin a les proves d'accés a la universitat (PAU) ja s'hauran format d'acord amb la llei orgànica d'educació (LOE) del 2006, i s'enfrontaran a una selectivitat reformada, més adaptada al tipus d'estudis que aspiraran a cursar a la universitat.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 25 de juny al web del consell Interuniversitari de Catalunya i l'endemà obtindran tota la informació al seu centre d'estudis.

Per superar les PAU és necessari tenir una nota mínima de 4, mentre que la nota d'accés a la universitat es calcularà en base al 40% de la qualificació de la selectivitat i el 60% de la nota mitjana del batxillerat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.