Societat

El govern xilè confirma que els morts pel terratrèmol arriben als 452

Tots van morir a causa dels ensorraments provocats pel sisme de 8,8 graus Richter i dels tsunamis

El govern xilè ha confirmat aquest dissabte que els morts a causa del terratrèmol succeït fa una setmana a la zona centre sud del país són 452. Segons ha explicat el viceministre de l'Interior, Patrici Rosende, es tracta de persones plenament identificades per les seves empremtes dactilars.

Tots van morir a causa dels ensorraments provocats pel sisme de 8,8 graus Richter i també a causa dels tsunamis que van arrasar amb una dotzena de pobles i balnearis pesquers de la zona on es va registrar l'epicentre, a uns 500 quilòmetres al sud de Santiago.

Rosende, que des de dijous és l'únic portaveu oficial per al cas de les víctimes, no es va referir al nombre final de desapareguts, els que fins ara estan xifrats en 48 però que, com ha dit la presidenta Michelle Bachelet, s'espera que augmentin de manera considerable.

Rosende ha dit que "els qui han mort en aquesta catàstrofe són persones i no números i mentre no tinguem nosaltres la certesa total de qui són els xilens que han mort en aquesta catàstrofe ens limitarem a informar d'aquells dels que sí que podem acreditar-ne la identitat".

Fins al dijous, el govern parlava de 808 morts, xifra que ha estat anul·lada en detectar-se una sèrie d'errors en la suma de víctimes amb persones que encara estan desaparegudes i respecte dels qui no se n'ha confirmat la mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.