Societat

Brussel·les dóna un ultimàtum pel Segarra-Garrigues

La Comissió Europea amenaça amb multar Espanya si no garanteix la protecció de les aus en les zones afectades per les obres

La Comissió Europea ha amenaçat d'imposar una multa a l'Estat espanyol si en el termini de dos mesos no pren mesures per garantir la protecció de les aus de les zones afectades per les obres. Brussel·les considera que la construcció del canal ha incomplert la legislació mediambiental comunitària.

El comissari de Medi Ambient, Stavros Dimas, ha emès un comunicat aquest dimecres en què adverteix que, passat el termini , Brussel·les portarà un altre cop el cas davant del Tribunal de Justícia de Luxemburg (TJUE), que serà qui determini l'import de la sanció. Brussel·les acusa les autoritats espanyoles d'haver incomplert una sentència del Tribunal de Luxemburg de desembre del 2007, que constata que s'estava incomplint l'obligació de protegir les aus estepàries d'una sèrie de zones que probablement s'inclouran a la xarxa d'espais protegits Natura 2000 i que poden veure's afectades pel canal Segarra-Garrigues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.