Societat

Artur Mas insta Montilla a fer una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan

El líder de CiU al·lega les confuses explicacions donades pels consellers d'Interior i de Medi Ambient sobre les causes del foc i les tasques d'extinció

El líder de CiU, Artur Mas, ha instat aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, a crear una comissió parlamentària d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol passat. Mas al·lega en una carta adreçada a Montilla que tant la investigació judicial com les informacions més recents sobre el succés "posen en qüestió l'actuació del departament d'Interior pel que fa referència al comandament i gestió de la crisi".

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ja havia avançat al matí la seva exigència que el president de la Generalitat assumeixi el seu lideratge i doni "punt de credibilitat" a la gestió del govern en l'incendi que va assolar els Ports i va causar la mort de cinc bombers. CiU ha recordat a Montilla que arran del sinistre va assumir la responsabilitat d'arribar al fons del cas.

El president de CiU subratlla a la seva carta "l'evidència" que la causa de l'incendi "no va ser la que el conseller Baltasar ens va tralladar amb tota rotunditat". Per això reclama a Montilla que prengui la iniciativa per "escatir tots els extrems del que va succeir el passat mes de juliol a Horta de Sant Joan i que lamentablement va conduir a la mort dels cinc bombers del Graf de Lleida".

Tot i que té la força parlamentària per fer-ho, CiU descarta de moment forçar pel seu compte la creació d'una comissió d'investigació. Els convergents al·leguen la delicadesa d'una situació que ha provocat cinc morts i un ferit greu, però ja han manifestat el propòsit d'impulsar noves iniciatives si Montilla no emprèn una investigació en profunditat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona