Societat

Artur Mas insta Montilla a fer una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan

El líder de CiU al·lega les confuses explicacions donades pels consellers d'Interior i de Medi Ambient sobre les causes del foc i les tasques d'extinció

El líder de CiU, Artur Mas, ha instat aquest dimecres al president de la Generalitat, José Montilla, a crear una comissió parlamentària d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol passat. Mas al·lega en una carta adreçada a Montilla que tant la investigació judicial com les informacions més recents sobre el succés "posen en qüestió l'actuació del departament d'Interior pel que fa referència al comandament i gestió de la crisi".

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ja havia avançat al matí la seva exigència que el president de la Generalitat assumeixi el seu lideratge i doni "punt de credibilitat" a la gestió del govern en l'incendi que va assolar els Ports i va causar la mort de cinc bombers. CiU ha recordat a Montilla que arran del sinistre va assumir la responsabilitat d'arribar al fons del cas.

El president de CiU subratlla a la seva carta "l'evidència" que la causa de l'incendi "no va ser la que el conseller Baltasar ens va tralladar amb tota rotunditat". Per això reclama a Montilla que prengui la iniciativa per "escatir tots els extrems del que va succeir el passat mes de juliol a Horta de Sant Joan i que lamentablement va conduir a la mort dels cinc bombers del Graf de Lleida".

Tot i que té la força parlamentària per fer-ho, CiU descarta de moment forçar pel seu compte la creació d'una comissió d'investigació. Els convergents al·leguen la delicadesa d'una situació que ha provocat cinc morts i un ferit greu, però ja han manifestat el propòsit d'impulsar noves iniciatives si Montilla no emprèn una investigació en profunditat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.