Societat

Una embarassada de 29 anys mor a Tarragona per la grip nova

Salut insisteix en l'embaràs com a factor de risc i demana que les dones prenyades es vacunin contra el virus

Una dona de 29 anys embarassada, afectada de grip nova ha mort per insuficiència respiratòria aquest dissabte passat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona després d'aconseguir donar a llum mitjançant cesària.

La pacient, que no tenia patologies prèvies, va ingressar el 22 de novembre al Servei d'Urgències de l'Hospital del Vendrell per un quadre d'infecció respiratòria, però dies més tard va ser derivada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital tarragoní a causa d'una pneumònia bilateral. Segons el director dels serveis regional de l'Agència de Protecció de la Salut a Tarragona, aquesta va evolucionar "ràpid i malament" fins a provocar-li la mort, malgrat tenir ventilació assistida a la UCI des del dia 23.

La decisió de practicar-li la cesària es va prendre "després de veure la situació de la mare", ja que l'embaràs constitueix un "factor de risc" davant del nou virus, ha recordat Guix. L'infant, d'altra banda, va néixer prematur –en el moment del part tenia entre 31 i 32 setmanes de vida– però sense signes d'infecció del virus i actualment està ingressat amb pronòstic reservat.

El responsable de salut ha reiterat que és "extremadament aconsellable" que totes les dones embarassades es vacunin, ja que la grip A constitueix un "risc real" per a la seva salut, "com qualsevol malaltia vírica".

Del total de 665 casos greus de grip nova, 122 han estat dones en edat fèrtil. Tretze d'elles (el 10,7% de dones en edat fèrtil) estaven embarassades. En aquest sentit, el  departament de Salut insisteix en que les dones embarassades, estat que constitueix un factor de risc, es vacunin contra el virus de la grip nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.