Societat

Els jugadors del Bada Bing neguen haver pegat als del Rosario Central

Sostenen que els sud-americans van començar la baralla i que ells només es defensaven

Els set jugadors del club de futbol Bada Bing F.C. han negat aquest dilluns haver agredit els integrants del Rosario Central de Catalunya –format principalment per sud-americans– o haver-los insultat durant un partit de tercera regional aquest gener a Barcelona, com sosté la fiscalia.

Només Jonatan P.F. i Carlos R.G. han admès haver pegat algun jugador rival en defensa pròpia perquè aquests els havien agredit abans. "Uns som homes i altres són unes nenes i jo sóc un home", ha respost Jonatan P. F. al lletrat que li ha preguntat per què no va presentar cap informe de lesions.

Valentín Moreno, que com el seu germà Israel s'enfronta a una pena de sis anys i cinc mesos de presó com a instigadors de l'agressió racista, ha assegurat que no va intervenir a la baralla perquè estava en tercer grau pel "crim de la Vila Olímpica".

Els processats han qualificat el partit del 9 de gener de "molt dur", més fins i tot que la majoria dels que es disputen a la divisió de tercera regional. Han destacat que els jugadors del Rosario Central feien entrades molt dures al Bada Bing i els insultaven malgrat guanyar per quatre gols a un. Els del Bada Bing han sostingut que en cap cas l'agressió va començar per motius racistes i per argumentar-ho han dit que un d'ells està casat amb una noia gitana.

Els jugadors i la secretaria del Rosario Central, que han declarat en qualitat de testimonis protegits, han ratificat la seva versió: que els futbolistes del Bada Bing van començar a agredir-los arran de l'expulsió d'Israel. "L'únic que veia eren botes de futbol", ha dit Camilo, qui va rebre la pitjor part i va haver de ser intervingut quirúrgicament per un traumatisme cranial.

El judici continuarà aquest dimarts amb la declaració de 25 testimonis més, de dos mossos d'esquadra i de quatre guàrdies urbans, així com amb els informes forenses sobre les lesions que van patir els jugadors del Rosario Central. També està previst que es visionin les filmacions enregistrades durant el partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.