Societat

Els responsables d'equipaments públics neguen que els pagaments en negre siguin habituals com insinua Millet

Diuen que les institucions estan sotmeses a "estrictes controls" per part d'auditors i interventors que vetllen per l'acurat compliment de la llei

Els responsables d'equipaments públics culturals han enviat un manifest contra les declaracions de Fèlix Milet, negant que els pagaments en negre siguin habituals. Així mateix, asseguren que en cap de les institucions que representen, com ara el Mercat de les Flors, L'Auditori, el Macba, el Liceu, el TNC o el Mnac, el CAR o el CAET es fan pagaments sense la corresponent factura, ni a artistes, ni a agents, ni a ningú.

D'aquesta manera, els directors i administradors d'aquests espais desmenteixen "amb rotunditat" que sigui una pràctica habitual en el sector pagar en negre a intèrprets o intermediaris, ja que totes les institucions gestionen aquests pagaments sense cap irregularitat.

Totes les institucions representades en el manifest asseguren que estan sotmeses a "estrictes controls" per part d'auditors i interventors que vetllen per l'acurat compliment de la llei i perquè els recursos es dirigeixin a acomplir les finalitats culturals, educatives i socials dels centres.

En l'escrit, expliquen que les remuneracions a directius són aprovades pels respectius òrgans de govern i són xifres raonables per sota de les remuneracions habituals per aquest tipus de responsabilitat en l'àmbit de l'empresa privada.

Firmen la carta el director del Mercat de les Flors, Cesc Casadesús, el director del Centre d'Arts Escèniques de Reus, César Compte, l'administrador general del Teatre Nacional de Catalunya, Alfred Fort, el director general del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, el director del Macba, Bartomeu Marí, la directora del Mnac, Maite Ocaña, el director general de L'Auditori, Joan Oller, i el director artístic del Centre d’arts escèniques de Terrassa (CAET), Pep Pla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.