Societat

CiU considera “grotesc” que tècnics del Servei d'Ocupació de Catalunya no parlin en català

La federació nacionalista porta el tema al Parlament amb diverses preguntes i inscriu el dèficit denunciat en la política lingüística del tripartit

El grup de CiU al Parlament de Catalunya considera “grotesc” i “decebedor” que tècnics del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) no parlin en català per atendre les consultes que puguin fer els ciutadans. La federació veu en aquesta situació un nou episodi de la reculada que pateix la llengua catalana en la gestió del govern tripartit de la Generalitat, que es produeix en àmbits tan bàsics per a la ciutadania com l'ús social, l'educació i especialment en el batxillerat, en la telefonia, en l'administració perifèrica de l'Estat i en el cinema, entre molts altres.

Convergència i Unió considera que la situació que es dóna en la nova web en proves del Servei d'Ocupació de Catalunya, que ofereix la possibilitat de resoldre dubtes a través d'un xat i on hi ha tècnics que no parlen en català és només un pas més. Les condicions del servei que presta el SOC han estat plantejades per AVUI.Cat i han impulsat CiU a presentar diverses preguntes parlamentàries al govern perquè expliqui quines són les causes per les quals el servei no pot atendre en català les consultes adreçades al portal Feina Activa.

El diputat Carles Puigdemont també pregunta sobre la responsabilitat que en aquest cas té la secretaria de Política Lingüística, a més de preguntar per la forma de gestió del servei. Puigdemont inscriu aquest fet en la “línia roja” que l'actual govern de la Generalitat manté en relació amb el català. “Fa més de dos anys que el català no fa més que perdre llençols a cada bugada”, afirma el diputat de CiU, que en fa responsable el govern tripartit. El parlamentari recorda que els dèficits de l'ús públic del català s'han aguditzat en els serveis de recaptació de la declaració de renda, en la justícia, i que fins i tot es deté ciutadans per parlar en català. Però el que considera “grotesc” és que l'administració catalana no pugui garantir que els seus serveis estiguin capacitats per atendre els ciutadans en català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.