Societat

Carles Martí assumeix la responsabilitat del fracàs de la consulta sobre la Diagonal

El primer tinent d'alcalde reconeix que les votacions no s'haurien d'haver fet

Carles Martí, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i persona de confiança de l'alcalde Jordi Hereu, assumeix la responsabilitat del fracàs de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. És la primera víctima. El polític ha reconegut que no s'hauria d'haver fet i ha reconeix que no tenia justificació social.

Martí ha comentat que el govern de la ciutat ha entès el missatge de la ciutadania, que, al seu parer, demana canvis de persones al front de l'equip municipal. Per aquesta raó, ha reblat, deixa el seu càrrec de tinent d'alcalde i tots els que se'n deriven, una petició que li havia fet pocs minuts abans l'alcalde Jordi Hereu, tot i reconeixent que era una de les decisions més complicades de la seva vida pública. "El responsable polític de la consulta sóc jo i no tindria cap sentit fer-li pagar a una altra persona", ha destacat el primer tinent d'alcalde.

Martí ha recordat els seus deu anys de treball a la ciutat i la seva tasca, ha afegit que ho ha fet tant bé com ha sabut i que aquesta vegada, amb la consulta, s'ha equivocat. A més, a preguntes dels periodistes, ha afirmat que a Jordi Hereu ni se li passa pel cap dimitir.

L'alcalde ha admès que el "resultat ha estat inapel·lable". "Sé llegir perfectament quan els barcelonins i les barcelonines parlen clarament".

El procés ha estat "innovador i s'ha aplicat amb rigor". La consulta  s'ha fet "amb totes dels garanties democràtiques". Tanmateix, "el procés no ha estat a l'alçada del que Barcelona es mereix".

En relació al resultat, ha reconegut que un vuitanta per cent de suport a l'opció C, la de no tocar res, no deixa dubtes sobre l'opinió majoritària. "No era la pregunta pertinent i no s'ha fet en el moment oportú. El que voli ser un instrument d'apropament a la ciutadania ha esdevingut el símbol de l'allunyament de les preocupacions de la població". Per Hereu, s'ha pagat un preu alt pel fet de ser pioners i innovadors.

L'alcalde, a més, ha acceptat la dimissió de la gerent municipal d'administració electrònica de l'Ajuntament, Pilar Conesa, per les múltiples errades i problemes de la consulta, que només ha tingut un 12,17% de participació.

Hereu ha anunciat que les empreses que han desenvolupat el sistema de votació electrònica també acabaran pagant el fracàs. "Els hi demanarem responsabilitats perquè no s'han complert els requisits que hi havia a les bases contractuals".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona