Societat

Maragall diu que la vaga "no ha quallat" perquè només té un 22% de seguiment

Els sindicats remarquen que el 80% dels docents estan d'acord amb la protesta, tot i que el seguiment ha estat desigual. La jornada a les escoles i instituts públics transcorre amb normalitat, segons la conselleria d'Educació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que la vaga de professors en l'ensenyament públic "no ha quallat", en obtenir un seguiment que ha situat per sota del 22% de docents, cosa que considera que demostra que "la via de la confrontació està esgotada". Per contra, els sindicats que han convocat l'aturada (USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC, UGT i CGT) asseguren que el 60% dels mestres i professors dels centres públics fan vaga. Segons els sindicats, en el 70 i el 80% dels centres hi ha hagut docents que han secundat la protesta, per la qual cosa l'aturada s'hauria notat en una majoria d'escoles i instituts.

Els professors d'escoles i instituts públics catalans estan cridats a secundar la quarta jornada de vaga que convoquen els sindicats de docents en els dos últims anys en contra de la política educativa de la Generalitat, que creuen que atempta contra el sistema públic d'educació.

En declaracions als periodistes després d'inaugurar el Saló de l'Ensenyament, Maragall ha assenyalat que, segons les dades recollides per la seva conselleria -fins a les 11.00 hores del matí en el 45% dels centres-, el seguiment de la vaga ha estat del 22% dels docents.

"La vaga no ha quallat", ha remarcat el conseller, que ha interpretat que el missatge que els docents han enviat als sindicats és que s'han d'asseure a "dialogar i negociar" amb el departament sobre el desplegament de la llei d'Educació (LEC).

Per la seva banda, els sindicats confirmen que hi ha un seguiment desigual de la vaga en funció dels territoris i asseguren que en alguns centres és del 80% mentre que en d'altres és del 20%. Rosa Cañadell, del sindicat majoritari USTEC-STEs, ha assegurat aques matí que la majoria dels docents estan d'acord amb la reivindicació dels sindicats i els motius de la vaga, tot i que han decidit no secundar l'aturada perquè tenien "avaluacions, o sortides o perquè han estat afectats aquests últims dies per la nevada". Els cinc sindicats d'ensenyament comencen aquest migdia a Barcelona i a les diferents capitals i ciutats del país una manifestació contra la política del departament d'Educació.

Per la seva banda, el departament d'Educació ha remarcat en un comunicat que la jornada de vaga convocada en escoles i instituts públics transcorre amb normalitat i sense incidències destacables.

Segons el departament, de les primeres comunicacions amb els centres es constata que "s'estan complint els serveis essencials", com que les escoles han de seguir obertes durant l'horari habitual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

El govern recorre la suspensió cautelar del decret que vol protegir el català a l’escola

barcelona
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona