Societat

Portabella creu que la reacció d'Hereu ha estat proporcionada

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona espera que la crisi política i institucional d'ara tingui "mínima incidència" sobre la ciutat

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha considerat aquest diumenge que la reacció de l'alcalde, Jordi Hereu, fent plegar el seu primer tinent d'alcalde, Carles Martí, és "ràpida i proporcionada" després del viacrucis que ha suposat la consulta sobre el futur de la Diagonal.

En roda de premsa, Portabella ha indicat que espera que la crisi política i institucional que s'obre ara amb el cessament de Martí es tanqui el més aviat possible i tingui "mínima incidència" sobre la ciutat. Ha defensat les consultes però ha criticat durament el funcionament d'aquesta, que el govern municipal ha convertit en un "plebiscit" a favor o en contra de les propostes d'Hereu.

Després que CiU i PPC demanessin la dimissió d'Hereu, Portabella ha considerat que amb el cessament de Martí ja n'hi ha prou. El republicà ha reiterat les seves crítiques al govern municipal per l'organització d'aquesta consulta, que "havia de ser una festa de la democràcia i un element de prestigi per a la ciutat". Ha citat la suplantació d'identitats, el fet que l'alcalde no sàpigues si havia votat o no i les dificultats a l'hora de votar que han tingut centenars de persones. "Quan es fa una consulta i es fa tan malament s'han de produir responsabilitats", ha apuntat.

Ha admès que esperava que la participació fos una mica més alta, i ha recordat les crítiques que van rebre les consultes independentistes, quan van registrar un 20% de participació amb menys recursos i gens suport institucional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.