Societat

Quatre dels lladres més reincidents de Barcelona entren a la presó

La pressió dels Mossos i la Fiscalia ha fet veure als jutges la necessitat d'empresonar-los per la multireincidència dels delinqüents

Quatre dels sis lladres més actius de Barcelona –operaven habitualment a Ciutat Vella i l'any passat van acumular 240 delictes lleus i 173 furts– estan ingressats en institucions penitenciàries després que els Mossos i la Fiscalia hagin aconseguit que els jutges consideressin la conveniència de la mesura. És un fet extraordinari, perquè habitualment no es priva ningú de llibertat per aquest tipus de robatoris. Aquesta vegada, però, els dos òrgans han fet veure als magistrats que la multireincidència dels lladres era motiu suficient perquè no continuessin en llibertat. Els Mossos d'Esquadra han confirmat a l'ACN que quatre lladres són a la presó i que els altres dos estan desapareguts.

Concretament expliquen que el cinquè ha fugit de l'Estat, i que el sisè està en cerca i captura, però que actualment no se'n tenen més dades. Malgrat tot, Mossos, Fiscalia i jutges tenen la intenció de sotmetre'ls al mateix tractament que els altres quatre si són arrestats.

Una altra mostra de la multireincidència d'aquests individus és que, també l'any passat, els Mossos els van identificar 780 vegades. Com que eren coneguts, i la policia en sabia les tècniques, els aturaven quan veien que seguien una possible víctima per cometre un altre robatori.

Aquesta acció ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional i de la Fiscalia especial de Ciutat Vella. De fet, la fita ha comportat un any de feina. Cada cop que els Mossos detenien un dels sis individus, ho comunicaven a la Fiscalia, que ha anat completant un expedient sobre la qüestió. A més, els Mossos han elaborat un dossier molt complet de les activitats dels multireincidents, dossier que inclou, fins i tot, mapes de les zones on els lladres actuaven de forma habitual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.