Societat

Moratinos demana silenci sobre el segrest de Mauritània

El ministre d'Exteriors adverteix que parlar del cas dóna pistes als segrestadors, com va passar amb l''Alakrana'

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha demanat aquest dijous "prudència i discreció" sobre les investigacions del segrest dels tres cooperants a Mauritània, ja que considera que si se'n parla massa s'estarien donant pistes als raptors, com va passar amb els pirates del pesquer Alakrana.

Moratinos, en una roda de premsa a Madrid juntament amb l'alta representant de la Política Exterior de la UE, Catherine Ashton, no ha volgut dir si el govern espanyol sap on podrien ser els cooperants i ha assegurat que encara no hi ha reivindicació sobre l'autoria del segrest, tot i que des del primer dia s'apunta la possibilitat que fos el grup Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

"Una de les conclusions que es van treure del segrest de l'Alakrana és que la prudència i la discreció s'han de mantenir, perquè si no estaríem donant pistes als segrestadors com es van donar pistes desgraciadament als pirates", ha afirmat Moratinos.

El ministre ha assenyalat, això no obstant, que aquesta discreció no impedeix que el govern mantingui un contacte fluid i permanent amb els familiars perquè coneguin amb tot detall la informació que vagi sorgint sobre el segrest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.