Societat

Noves queixes dels usuaris de la Mitjana Distància de Renfe a Girona

Critiquen que després d'apujar el bitllet la línia Portbou-Girona continua sent deficient

Els usuaris gironins de Renfe de la línia Barcelona-Portbou se senten decebuts amb la nova flota de trens de Mitjana Distància. Només fa tres mesos que els combois s'han posat en servei, però ja n'hi ha hagut prou per decebre els usuaris. A més de l'augment del 20% en el preu del bitllet, es critica que hi ha dies que "no funciona la calefacció, els vagons fan soroll de ferro vell, les portes no obren i la gent amb mobilitat reduïda no pot pujar al tren". Els usuaris diuen que no acceptaran cap augment de tarifa fins que no millori el servei, i també demanen a la companyia que redueixi la durada del trajecte i que incorpori la devolució exprés si els retards superen el quart d'hora.

A finals d'octubre Renfe va començar a renovar els obsolets Catalunya Express de la línia Barcelona-Portbou pels nous models S-449. Els nous trens, amb més places i que arriben fins als 160 quilòmetres hora, no van arribar sols. Ho van fer acompanyats d'una pujada de tarifes, que en el cas dels bitllets senzills suposava fins al 20% més. La plataforma d'usuaris se sent "enganyada i decebuda" amb el canvi. A més de suportar l'increment de preus, els passatgers critiquen que els nous trens acumulen nombroses mancances. "Esperàvem els nous combois amb il·lusió, però ens trobem que hi ha dies que hem d'anar amb abric i bufanda perquè la calefacció no funciona", critica el portaveu de la plataforma, Albert Orriols. 

La plataforma d'usuaris gironins de Renfe ha celebrat aquest dimarts que fa un any que van començar les protestes contra la companyia. Per això han convidat a coca i botifarres els viatgers que han agafat el tren de Mitja Distància que sortia de Girona a primera hora del matí. Els usuaris també han fet enganxines amb el seu logotip (una tortuga amb les lletres 'Renfe' a la closca) i les han repartides entre la resta de passatgers. Albert Orriols ha indicat que, de moment, la plataforma fa una valoració bona de tot aquest període: "Hem aconseguit que un gegant com Renfe, que ignorava els seus clients, ara ens tingui en compte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.