Societat

Tres "incidències" entre Girona i Montcada provoquen retards de més d'una hora en dues línies de Renfe

Adif assegura que els seus tècnics estan treballant des de dos quarts de dues en la reparació del problema, sobre el qual no dóna més detalls

Tres "incidències" en tres punts diferents entre Girona i Montcada i Reixac provoquen, des de dos quarts de dues del migdia, un retard de més d'una hora en dues línies de Renfe aquest dilluns. La línia de mitjana distància de Girona a Barcelona i la C2 nord de Rodalies, que va fins a Maçanet-Massanes, són les dues afectades.

Els portaveus de la companyia asseguren que els retards són "de més de mitja hora", però segons passatgers afectats, en alguns casos arriben a ser de més d'una hora. El tren que ha sortit de Caldes de Malavella a dos quarts de dues, per exemple, hauria d'haver arribat a Barcelona a tres quarts de tres: en realitat, a les quatre de la tarda encara estava aturat a Granollers centre.

Un viatger d'aquest trajecte ha explicat que el tren ha circulat amb normalitat fins a Cardedeu, on s'ha aturat durant quaranta minuts. "Per megafonia ens han dit que hi havia una avaria a Sant Andreu Comtal i que es reprendria el servei en breu. Quan finalment s'ha posat en marxa, ha circulat fins a Granollers i s'ha tornat a parar", relata Manel, el passatger afectat. El següent missatge de megafonia ha comunicat als viatgers que, si volien, podien anar fins a Canovelles, poble fronterer amb Granollers, per continuar el trajecte amb una altra línia, no afectada. Tanmateix, no s'han posat autobusos llançadora, i el recorregut s'havia de fer a peu, una mitja hora, o amb taxi.

Les causes s'han de preguntar a Adif, empresa pública propietària de les vies per les quals circula Renfe. I Adif ha obert una investigació per determinar-ne el motiu.

En tres punts
Només se sap que "s'han detectat incidències en les catenàries" en tres punts: entre Girona i Caldes, entre Granollers i Montmeló i entre Montcada i Reixac i Sant Andreu Comtal, on els trens han circulat per una via única.

Fins allà, s'han desplaçat 25 tècnics d'Adif i tres vagonetes d'electrificació amb l'objectiu de restablir la normalitat. Les tasques de reparació han permès restablir la circulació per les dues vies en el tram entre Granollers i Montmeló a les 18.40 h. i en el tram entre Maçanet de la Selva i Girona a les 20.30 h. D'altra banda, fins a la finalització del servei es manté el règim de via única en els trajectes Sant Andreu Comtal – Montcada i Reixac i Granollers – Cardedeu.

Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe ha col·locat un tren llençadora que connectava l'aeroport amb Sant Andreu Comtal. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc