Societat

Blanco diu que calen totes les "precaucions" perquè el túnel del TGV no malmeti la Sagrada Família

El ministre de Foment fa una visita privada al temple el dia abans que ho facin cinc magistrats de l'Audiència Nacional. Els jutges han de determinar si l'obra de l'AVE pot malmetre el temple

El ministre de Foment, José Blanco, ha visitat aquest dimarts la Sagrada Família un dia abans que ho facin cinc magistrats de l'Audiència Nacional per determinar si les obres del túnel del TGV a l'Eixample de Barcelona poden danyar el temple d'Antoni Gaudí. Blanco considera que calen totes les "precaucions" possibles perquè el túnel del TGV no malmeti la Sagrada Família.

El perill hi és, segons el Patronat del Temple, que manté el seu objectiu de parar les obres al carrer Mallorca i desviar el traçat per uns altres carrers. En una providència del 3 de juliol, els magistrats de la secció vuitena de la sala contenciosa administrativa van acceptar visitar les obres aquest setembre.

Blanco ha escoltat atentament les explicacions de l'arquitecte adjunt de les obres de construcció del temple, Jordi Faulí, que l'ha acompanyat durant la visita. Les obres són dirigides per Jordi Bonet.

Durant el recorregut, que ha iniciat a la façana del Naixement i ha continuat per la zona d'obres de la nau central, el ministre ha estat acompanyat pel delegat del govern espanyol, Joan Rangel, i el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme del consistori, Ramon García Bragado.

El titular de Foment ha vist positivament la visita dels jutges perquè considera important que "s'estableixin totes les precaucions per aconseguir l'objectiu de fer una obra important sense que afecti una icona també important de Barcelona".

Blanco ha recordat que així l'hi va manifestar al cardenal arquebisbe de la ciutat, Ricard Martínez Sistach, amb qui es va reunir el juny passat i amb qui manté "un diàleg fluid". Llavors Sistach, que va estar acompanyat del president del Patronat, Joan Rigol, va invitar el ministre a visitar el temple.

Per la seva banda, l'alcalde ha destacat que el túnel de l'AVE per Barcelona és "segurament l'obra pública més controlada", fet que ha vist com una garantia que ha d'aportar més seguretat i tranquil·litat per als veïns. Tot i això, ha recordat que "la justícia ha anat afermant el projecte" malgrat els recursos del Patronat en contra.

Les obres del túnel ja han començat, de manera que els jutges podran comprovar in situ les mesures de seguretat extres que ha proposat Foment per assegurar l'estabilitat de la Sagrada Família.

D'altra banda, el titular de Foment ha dit que la construcció del túnel perquè Rodalies arribi a la nova T1 de l'aeroport del Prat s'inclourà als pressupostos generals de l'Estat del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.